WERFBEZOEK - AMBACHTELIJK

In de reeks omtrent ambachtelijke hoogstandjes inzake metselwerk willen we u deze twee voorbeelden zeker niet onthouden.

Op de eerste foto ziet u een volwassen metser vol bewondering staan kijken naar dit hoogstandje van metselaarskunst.

Het vergt jaren ambachtelijke praktijk om gevelstenen vertikaal zo nonchalant te metselen, dat ze er jaren willen blijven zitten.

Het blijft een beetje gissen naar het nut van dit soort metselwerk maar het is niet uitgesloten dat de metser van dienst, zich in het geheim aan het oefenen was voor deelname aan de IMMC: Inter Modial Massonery Contest, die om de vier jaar gehouden wordt.

Niet de verwarren met de IMC dat de een beetje de grote concurrent is van IMMC. IMC is het International Massonery Championship en is ontstaan uit de aloude loge werkplaatsen. Deze laatste is wel de oudste en meest traditionele metserswedstrijd aller tijden, maar is lang niet zo sexy.

De IMMC wordt op televisie uitgezonden (Massonery Channel, vroeger eigenaar van het WTCB ofte World Traditional Contests Broadcasting Co) en trekt veel sponsorgeld aan, niet in het minst omwille van de zeer sexy cheerleaders die deel uitmaken van de metsersteams, vaak dezelfde die u tegenkomt op kalenders die u op werven soms ziet hangen.


Het tweede voorbeeld is een staaltje van enginering without enginieers.

Er zijn ongetwijfeld formules te bedenken om de stabiliteit van dit muurdeel te bevestigen.
Jammer dat de bedenker van dit stoutmoedig meesterwerk daar niet verder op doorgegaan is; het zou menig bouwwerk aanzienlijk goedkoper maken.

Naar verluidt zou deze methode afgekeken zijn van de Azteken van het oude Mexico maar dat is niet helemaal zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten