KOUDE OORLOG OP HET PALEIS

In Laken gieren er momenteel grotere problemen rond dan het coronavirus.
Sinds vorige dinsdag het Delphine van Sacksen Coburg park opnieuw op het agenda staat (op CANVAS - Meer vrouwen op straat), als symbool van de miskende buitenechtelijke kinderen, is hare majesteit Koningin Mathilde zich er ook mee gaan moeien.

Onze geliefde vorstin - die in deze moeilijke tijden zich noch tijd noch moeite spaart om verhaaltjes voor te lezen voor kinderen wier ouders in deze verwarrende tijden geen tijd voor hen kunnen vrijmaken - wel, die krijgt het op haar heupen. En terecht. Dat is nu al jaren dat onze vorstin op nog geen kilometer van dat verwerpelijke Delphine-park, ook een plein gekregen heeft, maar nu moet u eens kijken op deze luchtfoto hoe dat plein er bij ligt.

Onder het nog steeds niet afgewerkte Sint-Pietersstation ligt het naar haar genoemde plein er bij als was het een nog niet hersteld oorlogsgebied.

Dat is voor het ene gedeelte, het andere gedeelte staat vol fietsen, in afwachting dat het ondergrondse fietsstation ooit afgeraakt. Dat is ons nu beloofd voor 2027 maar dagelijkse gebruikers van het station weten beter, dat wordt ten vroegste 2057. Negenennegentig jaar na Wereldexpo 58.
En iedereen betwijfelt of onze vorstin tegen die tijd nog in staat zal zijn om het haar naar genoemde en zeker, mooi ingerichte plein, te
kunnen onthullen. 

Mathilde laat haar gemaal geen keuze: hij moet een brief schrijven naar de Gentse burgemeester - Mathias De Clercq - om dat park genaamd naar Filip's halfzus te veranderen naar Koningin Mathildeplark en dat gedrocht aan de achterkant van het station, als het echt niet anders kan, aan die zelfverklaarde kunstenares toe te wijzen.

En dat bendeke anarchisten van de Prinses Clementinalaan kunnen hun Delphine Boƫlpark steken
daar waar hun lichaamsdeel eeuwig donker is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten