VROUWEN ZONDER RISICO


https://static.standaard.be/Assets/Images_Upload/2020/03/03/abbb153a-5c97-11ea-aab9-045cac4574ad.jpg?width=1152&format=jpgTot voor een week had ik het zowat gehad met die gendergelijkheid en minima-quota voor vrouwen in raden en besturen, in bestuursraden en directiecomités.

Veel vrouwen pasten er ook voor als ze slechts als excuustruus binnen gehaald werden. 
Als ze evengoed waren dan mannen, oké, dan mogen ze erin maar waarom moeten de mannen in gedwongen vrijwilligheid minstens één derde van hun zitjes afstaan verdomme ?

Bij MARKANT, dè organisatie van de ondernemende vrouwen, zit er bij mijn weten geen enkele man in het bestuur.

Maar wat blijkt nu ? Het Amerikaans ratingbureau Moody’s heeft recent een doorlichting gepubliceerd waaruit blijkt dat bedrijven met een – naar vorige normen – hoog aantal vrouwelijke bestuurders (meer dan 30 %) een veel hogere kredietwaardigheid opbouwen dan bedrijven die onder die norm bestuurd worden.

In die Vlaamse gezinnen waar moeder-de-vrouw over de portemonnee waakt, is de kredietwaardigheid ook hoog. Al generaties lang.

De verklaring is duidelijk: vrouwen nemen minder risico’s. Je kan het ook anders uitleggen: vrouwen zijn bedachtzamer.

In de BEL 20 hebben Solvay en Cofinimmo bijna de helft vrouwen in hun bestuur en hebt u hun aandelen al eens gevolgd ?

Zou het niet tijd worden, dat meer dan de helft van onze ministers en premiers vrouwen zijn; zou het deficiet op onze begroting dan ook niet drastisch zakken ?

Filip van België, bekijkt u ook eens die grafiek die deze week in DS verscheen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten