VIETNAMWe waren allemaal een beetje geschokt toen we hoorden over die 39 vluchtelingen die dood in een koelwagen waren aangetroffen in Engeland, het land dat ze als het beloofde land in hun gedachten hadden en er maar niet uit wisten te verwijderen.

Mijn dochter en haar man en kinderen, die voor een paar jaren in Vietnam verblijven, schreef er een blog over om eens aan te voelen wat dat financieel betekende, al dat verspilde geld dat in de zwarte zakken van die mensensmokkelaars belandde.

Klik hier om haar pagina te lezen.

Vietnamezen zijn nochtans een zeer ondernemend volk. Net zoals in veel van die Aziatische landen zijn de mensen van het soort dat weet van aanpakken.
Ik was er vorig jaar op bezoek en bracht een hoop foto's mee die dat bewijzen. (klik hier om de reeks te zien).

Konden ze die tienduizenden euro's niet investeren in een eigen zaak, die meer voldoening zou schenken dan onderbetaald nagels lakken in een Europese hoofdstad waar ze de huur nauwelijks van kunnen betalen ?

Aan mijn dochter Ellen: schrijf daar eens boek over.1 opmerking:

  1. Ha, papa, je bent een ondernemer in hart en nieren! Maar ik bedoelde het anders. Met de rekensom wou ik aantonen om welk enorm bedrag het hier gaat. Als mensen zó veel in hun vlucht investeren en ook nog eens hun eigen leven wagen, dan is dat omdat ze daar alle reden toe hebben. Vietnam is geen vrij land. Er zijn onderdrukking, censuur en corruptie. Een eigen zaak zal daar niets aan veranderen. Mensen vluchten net omdat dat de laatste mogelijkheid is, dat wou ik met de rekensom aantonen. Een boek ga ik daar niet over schrijven, te veel getallen. Mooie fotoreeks trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen