LEIDERS MET BALLEN

Ik was veertien jaar en kon de bevlogen speech van wijlen John Kennedy van buiten voordragen,
inclusief zijn lijzig aksent en zijn vastberadendheid:
I believe this nation should commit itself, before this decade is out, of landing a man on the moon and return him safely to the earth.

Je moet het maar durven, op 25 mei 1961, voor de voltallige senaat heel de natie uitdagen en zeggen dat je over een paar jaren een mannetje naar de maan zal sturen, hem daar laten landen, wat rondhuppelen en dan terug naar huis.
Op een ogenblik dat de Russen in hun ruimtevaartprogramma mijlen ver vooruitvlogen.

Op het ogenblik van zijn speech wist men nog niet of de ruimtevaarders een T-shirt en bloemetjes bermuda zouden aantrekken, the usual over-all of een nog uit te vinden ruimtepak.

Op dat ogenblik wist men niet of ze hun boterhammetjes zouden meenemen in een tupperware-doosje voor onderweg of dat ze zich zouden voeden met proteïnen uit een tube.

Wat ze met hun plasje en kakje zouden doen gedurende die acht dagen was ook een raadsel.

De baan en de snelheid naar de maan berekenen was een klus waar nog geen formules voor bestonden laat staan dat er reeds bruikbare computers waren.

Kijk maar eens naar de schitterende film: HIDDEN FIGURES. 

Ik droom van een leider die met hetzelfde aplomb voor het Europees parlement alle verkozenen uitdaagt om tegen 2030 de CO²-uitstoot tot een tiende te herleiden tot wat het nu is.
Die alle Europese leiders weet te overtuigen van de noodzaak hiervan.

Die alle wetenschappers aan het werk zet om dit te helpen waar te maken  en die alle captains of industry helpt en middelen ter beschikking stelt om dit programma te realiseren.

Die alle inwoners duidelijk maakt dat ze hieraan kunnen meewerken en dat dit nieuwe opportuniteiten zal genereren voor een nieuw economisch model.

Ik droom van een leider met ballen die alle Amerikanen, Russen en Chinezen een poepje laat ruiken.
(wie is de grootste CO²-spuwer ?)

Ik zeg nu wel: 'een leider met ballen', maar voor mijn part mag het net zo goed een vrouw zijn met ... tja, met wat eigenlijk ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten