MUNDANEUM


In het begin van de vorige eeuw vonden ene Paul O(u)tlet en Henri La Fontaine dat ze een verfijnd systeem hadden, om alle kennis van over heel de wereld in vakjes en bakjes te verstoppen zodat u en ik later zouden kunnen terugvinden wie wat over een bepaald onderwerp geschreven had. Ze noemden het de UDC of Universele Decimale Classificatie.

Die verzameling stond tot 1998 in het jubelpark in Brussel.

In Mons - waar Di Rupo burgemeester is - stond een voormalig (groot)warenhuis van de UNION ECONOMIQUE DE BELGIQUE, een coöperatieve. Die stond te verkommeren wegens achterhaald succes van dit socialistisch initiatief. De partij hielp haar leden aan goedkope huisproducten, en leerde ze ook delen in de winst. We hebben nooit geweten welke van de twee het belangrijkste was.

Die teloorgang van de CV kwam er,  mede door de bouw in de jaren tachtig van Le Grandpres, een reusachtig shopping-center twee kilometer buiten Mons.
Sommige burgemeesters hebben voor hun inwoners wel een groot hart maar daarom geen groot verstand.

Die verzameling van Otlet en La Fontaine is nu verhuisd, van het Jubelpark naar die leegstaande gebouwen van die CV. Een beetje raar wat die burgemeester allemaal naar zijn streek weet te loodsen. Al gelezen over die TRIAGE-LAVOIR ? (klik)


Dat MUNDANEUM kan een doorbreking zijn van uw verveling als u echt niet beter weet wat te doen op een regenachtige zondagnamiddag.
Het leert u alvast één ding: alles wat wij vandaag bedenken kan over een paar dagen volledig achterhaald zijn.
En ook, dat het een piepklein museum is. 

Die fichebakjes zijn veel te vlug archeologisch geworden.

Naast dat werkloos centrum van het UDC, staat nu ook op enkele kilometers van het centrum van Mons: faze drie van het GOOGLE DATA CENTRE.

Sommige burgemeesters hebben naast een groot hart en weinig verstand, ook een groot talent om multinationals naar hun streek te lokken.
Tegen gunstige belastingtarieven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten