OPRUIMEN

Ik denk niet dat dit wagentje zich moet registreren telkens het de autovrije zone van Gent binnenrijdt. Dat zou redelijk onnozel zijn.
t' Is al erg genoeg dat die gasten onze rommel moeten opkuisen. Als ze zich nog iedere keer dat ze gaan werken zich moeten registreren zeg.

Eén man is uitgestapt om wat dozen bijeen te vegen die hij nadien in de laadbak achteraan zal gooien. Die dozen kunnen niet door het borstelgeweld zo maar weggegomd worden.
Erg toch dat we zoveel rommel achterlaten.

Die glazen serre rechts is er gekomen ter vervanging van een reeks onnozele huisjes die tegen de kerk aangeplakt waren, waarschijnlijk wegens gebrek aan handelsruimte op dat ogenblik. Waarschijnlijk. Maar omdat antiquariaten en filateliën geen uitbaters meer vinden, en hun klantenbestand alsmaar kleiner wordt, mochten ze gesloopt worden. Die huisjes.

Er kwam een serre in de plaats voor dertigers die ecologisch verantwoord willen chillen, ook voor enthousiaste ondernemers en hun projecten.
Een subtiel maar esthetisch belangrijke landmark, zeggen de initiatiefnemers zelf, met respect voor de omgeving , met veel groen (sic), zonder veel de aandacht op te eisen, maar met een duidelijke identiteit.

Een schoon voorbeeld van het serre-effect: niet te koelen in de zomer en niet te verwarmen in de winter.

Scholieren gaan nog veel moeten brossen eer hun ouders en grootouders wat verstandiger worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten